logo

Payitaht Abdülhamid 2.Bölüm izle

Özet: İngilizler, Sultan Abdülhamid’in (Bülent İnal) hilafet makamının kudretiyle Hindistan’da büyük darbe almışlardır. “Düşman” bu hamleye karşılık Sultan Abdülhamid’e büyük bir tertip peşine düşmüştür. Global Monarşi, Theodor Herzl’a (Saygın Soysal) gazetesine atması ortalığı karıştıracak bir manşet gönderir. Mahmut Paşa (Hakan Boyav) Payitaht'ta başka planlar peşindedir… Bunun için Hiram’ı (Berkan Şal) marifetiyle organize eder. Sultan kendisi için tertiplenen planın tam ortasında kalacak mıdır? Yoksa bu olaylar onun içlerindeki hain plan yapanları bulması için önüne gelen bir fırsatın habercisi midir? Sultan Abdülhamid, yanında ve karşısında olanları görmek için hangi düşüncelerle hareket edecektir? Sultan Abdülhamid’in ince planı nedir? Mahmut Paşa, adını planladığı gizli işten uzaklaştırmak için çok kurnazca bir hamle yapar. Abdülhamid, Hiram’ı sorgulamaya alacaktır… Ve bu tertibin başındaki kişi olarak kimi tutuklama emrini verecektir? Payitaht’ta yaşanan bu gerilim dolu zamanlar, Bidar Kadın’da (Özlem Conker) büyük bir endişe uyandırır. İşin arkasını araştırmaya karar verir. Fakat hiç ummadığı bir tepki ile karşılaşacaktır. Bidar Kadın, kimin engeline takılacaktır? Celal (Umut Kurt), Hiram’ın peşindedir… Hiram kimseyle temas kurmaz. Celal, Hiram’ın her hareketini Sultan'a bildirir. Celal’in gözden kaçırdığı bir şey vardır… Abdülhamid bu detayı atlamaz…
Yayınlandı: 05/03/2017
Nurten demiş ki;
Handan hanim lozan anlaşmasinda Turkiyenin neler kaybettigini ve neler yapamazsin üretemezsin nelere mecburiyet birakkildigini biliniz. O anlasmanin îcin de yazamiyacagim seylerde var. Neyse..
07.03.2017 - 23:38
0   0

Adildünya demiş ki;
Batı ülkelerinde bir lise öğrencisi eski metinleri okur ve anlar. Siz bir harf devrimi yaptınız, eski metinler kütüphanelerde kaldı. Eski metinler, zamanında çok ağdalı idi. Binâenaleyh Türk tarihçisine çok önemli vazife düşmektedir. Tarih bir milletin hâfızasıdır; tarihini bilmeyen millet, hâfızasını kaybetmiş insana benzer. B. Lewis Bir milletin kültürünü kontrol etmek, o milletin dilini kontrol etmekle; bir milleti imhâ ise nesilleri mâzisinden, tarihinden ve bilhassa millî ve mânevî değerlerinden koparmakla mümkündür. B. Lewis Bati bile anlamis ne döndügünü, bizimkiler hala Masallara inaniyor....
07.03.2017 - 23:10
0   0

Handan demiş ki;
Geco Atatürk geldi diye mi Irail kuruldu? :))))) :))) Tarih bilgine bayildim :)))
07.03.2017 - 18:34
0   1

Adildünya demiş ki;
(Devlet arşivini kilo ile Bulgarlara satan İttihad ve Terakkî’ye): Bundan birkaç yüz sene evvel uyananlar, Bugün hâlâ uyuyanları görsün. Efsânesi kaybolsa kıyâmet koparanlar, Tarihini okkayla satanları görsün!?. M. Cemal Kuntay Tarihimi kefenlik bir bez gibi dürdüler.. Beni dirilmesi yok ölümle öldürdüler. Ozan (1967) İnanmıyorum bana öğretilen tarihe! N. Fazıl Kısakürek (1947)
07.03.2017 - 16:31
0   0

Nurten demiş ki;
Aynen Cengo bey. Yahudiler in hiç bir zaman devleti olmadi ve olmayacakti. Mustafa Kemal Atatürk lozan anlasmasinda ingizlerin fransizlar in butun avrupa birligin ve amerikànin anlaşmasini imzalamasaydi şimdi de yahidiler arasattada kalirlardi. Ve vatanlari olmazdi.
07.03.2017 - 13:37
0   0

Nurten demiş ki;
Zaman kaybi deyil yahudilerin zaten önceden hiç bir vatanlari yoktu. Bu dogru. Ve ingilizlerin kutuphanelerinde çizilen o haritalar da dogru bunu ben fransiz tarihinde okudun osmanliya ait deyil ama o haritalar fransiz guçlu tarihcilerdede var bunlari her yerde bulamazsiniz yani. benim bulundugum ulkede fransada her yerde size turk tarihini sergiliyici kitaplar bulamazsiniz. Imkansiz. Üstelik o çizilen turkiyemizi bölünen zaman daha duruyor. Bunu Faşist Turkdistanlilara verenler amerikalilar ve ingilizler ayrica ermenilerede. Neyse polimiye girmek istemiyorum. Yasasin Osmanli devleti ve butun tarihimiz. Sunu unutmayin ne varsa bizim insanlarimizda var ve tarihimizde.
07.03.2017 - 02:14
0   0

Cengo demiş ki;
Abdulhamid Israile karsi idi , öldukten sonra Ataturk gelir gelmez Israil hemen kuruldu .
07.03.2017 - 01:29
0   0

Handan demiş ki;
Nurten hanim sizi iyi anliyorum, özlem icindesiniz, bende öyleyim...ama tarihini ögreneceksen bu tür dizilerle ögrenemezsin ki, önemli bilgileri sakliyorlar cünkü... bir sürü tarih kitaplari var piyasada, internette de cok bilgi kirliligi oluyor. Eger yabanci ülkede yasiyorsaniz yine birsürü tarih kitaplarindan ögrenebilirsiniz, bende yabanci ülkede yasiyorum, ve benim yasadigim ülkede de Türk kütüphaneleri var, ayrica benim kardesim ve teyzem tarih ögretmenleri, birisi Türkiyede birisi yabanci ülkede..onlardan da da cok bilgiler aliyorum... bu dizi sadece bazi abudik gubidik politikacilari güclendirmek icin bir dizidir ve aylar önce reklam yapmaya baslamislardi bu dizi icin...Milleti yanlis bilgilendiren dizilerden hoslanmiyorum ve tehlikeli buluyorum, tam Türkiyede ikilik birlik yaratmak icin bunlarin hepsi.... Sen buyur izle, benim icin sadece bir zaman kayibi!
06.03.2017 - 19:39
0   0

Nurten demiş ki;
Handan hanim siz Turkiyemizin tarihini her açidan okulda gördünüz ne mutlu size malesefki biz fransiz tarihi gördük hiç Turk tarihini bizlere burda okulda göstermezler. Bu konuda bilgi sahibi olmayi çok isterdim internette bile yaygin bilgi alamiyoruz. Malum. Sadece Wikipedia dan belirli bilgiler ögreniyoruz ve ögrendik. Her izine geldigimizde bilgilerimizi güçlendirleye çalişiyoruz. Burda kütüphanelerde bile osmanli tarihi bulamayiz. Elmayla armuttu kariştirmiyorum ve körde deyilim birazda saygili olun. Sizin için kolay ahkam kesmek bilgiye sahip oldugunuz için şunuda unutmayan. Biz burda hem tarihimizi iyi ögrenmeye çalişmaya ugraştigimiz gibi bunlarida çocuklarimiza ögretmeye çalişiyoruz. Zor bir durum cok isterdim sizinle tarihi zengin olup tartişmak. Iyi seyirler. Emegi geçenlere tesekur ederim.
06.03.2017 - 11:09
0   0

Handan demiş ki;
Nurten osmanliyi kötülemiyo kimse, sadece tarihi birileri kendi amaci icin yanlis anlatiyor anlamadin mi hala, bu kadar kör olamazsiniz, hem aurupaya kim imreniyor? Bu dizinin amaci belli, aylar önce basladi belirlir politikacilar tarafindan propaganda yapildi...Elmalarla armutlari karistirmayin, gercekci olun artik! Bizi birbirimize düsürenler belli,
05.03.2017 - 20:00
0   0

Daha Fazla Yorum
Yorum Yap

Dizinin Diğer Bölümleri
Yerli Diziler
Eski Diziler
Yabancı Diziler